Bilten ob 70. letnici društva

Tukaj je poskeniran bilten našega društva, ki smo ga izdelali 1998 ob 70 letnici društva.

Preberite več: Bilten ob 70. letnici društva

ZGODOVINA

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.

Zaključek bronaste značke 2013

mladina-mala

Pozimi smo izvedli bronasto značko za pionirje, zato smo v soboto ob 9:00 izvedli še praktični del tega druženja. Pionirke in pionirji so najprej pri gasilskem domu opravili s prakso, kjer so najprej ponovili znanje o gasilnikih in potem zadeve preizkusili še praktično. Pokazali smo jim tudi maščobno eksplozijo, pri tem pa posebej opozorili na način ukrepanja v primeru, da se vžge olje na štedilniku. Prav tako smo jim pokazali gašenje vnetljivih tekočin z gasilniki na prah (S) ter na ogljikov dioksid (CO2).

znacka1

 

 

Posebno pozornost smo namenili nalepkam na gasilnikih, kjer so vsa osnovna opozorila o uporabi gasilnikov. Zatem so vsi lahko preizkusili aktiviranje gasilnikov in gašenje z njimi in sicer tako z tistim na prah kot tistim na CO2. Zatem smo vse otroke posedli v gasilska vozila in jih odpeljali na lokacijo vaje Sešel 2013, kjer so spremljali potek same vaje. Med opazovanjem gašenja avtomobila, smo otrokom predstavili tudi nekaj napotkov glede požarov avtomobilov in požarov na splošno, predvsem vse o klicu na 112. Pionirji so med spremljanjem vaje obnovili vse tisto, kar so spoznali o gasilcih in njihovi opremi med bronasto značko.

znacka

 

 

Po koncu vaje smo jim v gasilskem domu podelili plakete in značke. Pri tej dveurni aktivnosti so sodelovali 3 naši člani in 11 pionirjev.

Števec AKTIVNOSTI

 

prevozi pitne vode 

 

 

POŽARNO VAROVANJE

varovanje silvestrovanja

3

 

 

DELO V KRAJU
OSTALO
zaključek koledarji  25
 zbor mladine 2015  10
TEKMOVANJA
    

Obiskovalci

Danes:0
Vsi obiski:6564

Osnovni podatki

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO Vinska Gora

Vinska Gora 37b

3320 Velenje

Predsednik: Andrej Rupreht

Davčna številka:  18081673
Matična številka:   5154812
Email:  gasilecvg@gmail.com
web:  www.gasilci-vinskagora.si
TRR Banka Celje:  SI56 0600 0000 3830 053