Bilten ob 70. letnici društva

Tukaj je poskeniran bilten našega društva, ki smo ga izdelali 1998 ob 70 letnici društva.

Preberite več: Bilten ob 70. letnici društva

ZGODOVINA

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.

Zaključek bronaste značke 2013

mladina-mala

Pozimi smo izvedli bronasto značko za pionirje, zato smo v soboto ob 9:00 izvedli še praktični del tega druženja. Pionirke in pionirji so najprej pri gasilskem domu opravili s prakso, kjer so najprej ponovili znanje o gasilnikih in potem zadeve preizkusili še praktično. Pokazali smo jim tudi maščobno eksplozijo, pri tem pa posebej opozorili na način ukrepanja v primeru, da se vžge olje na štedilniku. Prav tako smo jim pokazali gašenje vnetljivih tekočin z gasilniki na prah (S) ter na ogljikov dioksid (CO2).

Preberite več: Zaključek bronaste značke 2013

Bronasta značka

mladina-mala

Ta vikend smo v prostorih PGD Vinska Gora izvedli bronasto značko za naše pionirje. Vsa predavanja in druženje je vodila Renata Rupreht, ki bo podobno delavnico naslednji vikend izvedla še za druga društva naše zveze. Naši pionirji in pionirke so bili navdušeni, saj so se poleg učenja še družili, igrali in tudi malicali. Med tednom jih čaka še nekaj praktičnih prikazov in značke bodo njihove. Skupaj je bilo 11 udeležencev. Druženje je potekalo po naslednjem urniku:

petek 22.11. 16:30 -19:00

sobota 23.11. 9:00 - 11:35

 

Preberite več: Bronasta značka

Splošno o mladini

Programi dela in usposabljanja mladih potekajo prek mladinskih komisij, ki so ustanovljene v prostovoljnih gasilskih društvih in v gasilskih zvezah. Mlade, ki se vključujejo v naše društvo, seznanjamo z zgodovino, vlogo v družbi nekoč in danes ter s smislom našega delovanja, ki ga od nas pričakuje okolje, v katerem živimo. Poleg gasilskega znanja in gasilskih tekmovanj pripravljamo za mlade tudi programe na področju športno-rekreativnih in družabnih dejavnosti :

  • letovanja in taborjenja
  • športna tekmovanja
  • orientacije in gibanja v naravi ter različne druge aktivnosti, pri katerih lahko mladi razvijajo svoje sposobnosti in pridobivajo različna znanja.

Da mladi ostajajo v naši organizaciji, moramo izvajati kvalitetne in mladim sprejemljive programe. Zato dajemo velik pomen usposabljanju novih mladinskih mentorjev, za katere izvajajo tečaje po vsej Sloveniji. Usposabljanje je ena od najvažnejših nalog naše gasilske organizacije, še posebej, če želimo mlade ustrezno motivirati za delo v prostovoljnih gasilskih društvih. Le-to je tudi zagotovilo za pridobivanje dobro usposobljenih kadrov za organizacijske in operativne naloge. Usposabljanje mora temeljiti na sodobni teoriji in praktičnem delu z mladimi, ki je prilagojeno njihovi starosti in sposobnostim ter času, v katerem živimo. Mladi morajo čutiti, da so sestavni del napredka in življenja v gasilskih društvih. Trudimo se, da bi bili naši programi za delo z mladimi čim boljši in da bi v naše vrste privabili še več mladih.

Vsako leto pripravimo vajo na naši podružnični šoli ali v njeni bližini, kjer ostroci spoznajo našo opremo.

 

Števec AKTIVNOSTI

 

prevozi pitne vode 

 

 

POŽARNO VAROVANJE

varovanje silvestrovanja

3

 

 

DELO V KRAJU
OSTALO
zaključek koledarji  25
 zbor mladine 2015  10
TEKMOVANJA
    

Obiskovalci

Danes:0
Vsi obiski:6564

Osnovni podatki

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO Vinska Gora

Vinska Gora 37b

3320 Velenje

Predsednik: Andrej Rupreht

Davčna številka:  18081673
Matična številka:   5154812
Email:  gasilecvg@gmail.com
web:  www.gasilci-vinskagora.si
TRR Banka Celje:  SI56 0600 0000 3830 053